Het verhaal van Oorlog en Bevrijding – 100 jaar St.Janskerk

 

Op zondag 26 maart om 15 uur vindt in de Grote Kerk aan de Portbeemden de anderhalf uur durende multimediale productie plaats ‘Het Verhaal van Oorlog en Bevrijding’.

Een uur voor aanvang van Het Verhaal van Oorlog en Bevrijding zijn er op zondag 26 maart reeds om 14.00 uur op het pleintje vóór de Grote Kerk aan de Portbeemden legervoertuigen te bezichtigen. HMCC Old Hickory stelt zes legervoertuigen tentoon en de leden zullen gekleed zijn in originele militaire uniformen. Iedereen die dat wil is van harte uitgenodigd die te komen bezichtigen. Aansluitend om 15 uur begint in de Grote Kerk aan de Portbeemden het Verhaal van Oorlog en Bevrijding. In de kerk brengt een verteller het verhaal van oorlog en bevrijding tot leven. Er zijn geluidsfragmenten en op een levensgroot scherm zijn foto’s en bewegende beelden te zien over die angstaanjagende en wrede tijd. Na de pauze is er ruimte voor een vrolijke noot – dan ligt de aandacht op ‘bevrijding- en brengt harmonie Sint Caecilia Eygelshoven een miniconcert met onder andere Glenn-Miller muziek. Enkele solisten zingen live het liedje over Lili Marleen. En ook kinderkoor De Zanglijsters treedt op.

De uitvoering is gratis toegankelijk voor iedereen. Wel is er een vrije gave waar een donatie kan worden achtergelaten ten behoeve van de restauratie van het grote glas-in-loodraam.
Het Verhaal van Oorlog en Bevrijding is een initiatief van de werkgroep 100 jaar Grote Kerk. De werkgroep organiseerde vorig jaar al enkele feestelijkheden ter herinnering aan de in gebruik name van de Grote Kerk in 1922. 
De stichting neemt in deel door middel van het ter beschikking stellen van foto’s en het gefilmde verhaal van oud veteraan Fred Connacher, over zijn belevingen in Eygelshoven december 1944. 

 

Wij nodigen u van harte uit om zondagmiddag 26 maart het Verhaal van Oorlog en Bevrijding bij te wonen.

Delen: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
error: Content is protected !!
error: Content is protected !!