Stem op ons bij de Rabo Clubsupport Actie

Enkele jaren kunt u nu al stemmen op onze stichting, wat u allemaal ook overweldigend hebt gedaan, dit jaar kunt u weer stemmen op ons.

En elke stem is geld waard. Hiermee steunt u ons.

Kunnen wij weer op u rekenen?

Tot en met 27 september kan er gestemd worden en het is heel simpel.  Klik op de onderstaande link;

https://www.rabo-clubsupport.nl/zuid-limburg-oost/deelnemers?actief-in=kerkrade&zoekterm=eeuwen#filter

Romeinen in en om Eygelshoven

Stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen” zet tijdens haar jaarlijkse open dagen op zaterdag 1 en zondag 2 oktober het thema “Romeinen in en om Eygelshoven” volop in de schijnwerpers. De stichting besteedt aandacht aan Romeinse wegen, vondsten, gebruiken, kleding en eten.

In een van de stands zal de Stichting “ Linea Recta” uit Landgraaf en dhr. Wiel Handels een uitleg geven over Romeinse wegen en de Via Belgica. Er zullen ook Romeinse vondsten uit Eygelshoven ten toon gesteld worden en ter sprake komen. Een reconstructie van de Romeinse Villa Holzkuil zal gepresenteerd worden in het mijnproject.

Beide dagen om 11.30 u, 13.00u en 14.00u. Ook zullen daar filmpjes over Asterix en Obelix gedraaid worden.

Kinderen zijn ook van harte welkom want er zullen activiteiten voor en met kinderen zijn. Romeinse spelletjes, tekenen, knutselen, spelen met Romeinse cijfers, grabbelton enz.

De maandelijkse boeken-en platenbeurs zoomt speciaal in op het thema Romeinen en diverse bijzondere boeken.

Ook de inwendige mens kan versterkt worden met het proeven van mediterraan eten, speciaal gebakken brood en drinken.

1 en 2 oktober, beide dagen van 11.00 u tot 16.oo u in de Oude Laethof, Putstraat 17, Eygelshoven.

Alles de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen.

De toegang is gratis.

Nog enkele exemplaren van het boek “Eygelshoven herdenkt” beschikbaar

Bij ons op de stichting zijn nog enkele exemplaren van het boek “Eygelshoven herdenkt” beschikbaar.
Leuk om te schenken tijdens de feestdagen bijvoorbeeld of als u zelf iets meer wil weten of wilt naslaan over de oorlogsjaren in Eygelshoven.

Het boek kost 7 Euro.

 

iets over de inhoud van het boek:

Mocht u interesse hebben in dit interessante boek, kunt u een mail sturen naar de stichting (info.seddeh@gmail.com), of u kunt een exemplaar direct kopen tijdens onze openings uren maandagavond of donderdagmorgen.

Bedankt voor uw support!

Namens de stichting “Eygelshoven door de Eeuwen heen”, bedankt  alweer voor de overweldigende steun door middel uw stem dit jaar bij de rabo-clubsupport actie!
Het doet ons een genoegen dat u ons zo massaal steunt!

Steunt u ons dit jaar weer bij de rabo-clubsupport actie??

 

Enkele jaren kunt u nu al stemmen op onze stichting, wat u allemaal ook overweldigend hebt gedaan, dit jaar kunt u weer stemmen op ons.

En elke stem is geld waard. Hiermee steunt u ons.

Kunnen wij weer op u rekenen?

Stemmen kan tot 25 oktober!

Kijk en stem dan snel op: 

https://www.rabo-clubsupport.nl/zuid-limburg-oost/deelnemers?actief-in=kerkrade&zoekterm=eeuwen#filter

 

Open dagen op 2 en 3 oktober 2021

Stichting “ Eygelshoven door de eeuwen heen “ bestaat 40 jaar en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. De heemkundevereniging is na de gemeentelijke herindeling op 18 december 1981 opgericht. De initiatiefnemers in deze waren de heren G. Brouns en H. Rutters. Zij wisten een aantal mensen te interesseren voor deze vereniging. Vanaf die tijd zijn de leden actief in het verzamelen en archiveren van allerlei gegevens, documenten en foto’s die betrekking hebben op de geschiedenis van Eygelshoven. Via publicaties, tentoonstellingen en open dagen brengen zij de inwoners steeds weer opnieuw in contact met het lokale verleden.

 

Om dit jubileum te vieren gaat de heemkundevereniging op zaterdag 2 en zondag 3 oktober verschillende activiteiten organiseren.

 

Er wordt een unieke verzameling van foto’s uit het verleden van Eygelshoven tentoongesteld.

 

De alom bekende boekenbeurs is geopend. Deze is onlangs uitgebreid met een prachtige collectie boeken, langspeelplaten en cd’s. De uitgaven van de stichting, waaronder de heemkundekalender 2022 en de nieuwste uitgave “Eygelshoven herdenkt” zijn eveneens verkrijgbaar.

 

In het leslokaal van het mijnproject zullen films vertoond worden over het mijnverleden en de bevrijding van Eygelshoven en omstreken. Ook worden er presentaties gehouden. Op zondag 3 oktober vindt er om 13.30 uur een kleine historische tocht plaats met als einddoel het Oude Kerkje.

 

Ter plekke is er een fotospeurtocht beschikbaar. Aan de hand van foto’s met bijbehorende vragen verkent men Eygelshoven. Inleverdatum voor deze speurtocht is 15 november. Onder de goede inzendingen worden een drietal prijzen verloot.

 

Er is ook een maquette van de voormalige mijn Julia te bezichtigen. Het is een schaalmodel dat met uitermate precisie gerestaureerd wordt en ter plekke te zien is.

 

Op de binnenplaats van de Laethof kunt u genieten van een kopje koffie en ouderwets gebakken vlaaien en wafeltjes, tegen een schappelijke prijs.

 

De scharenslijper zal uw scharen, messen en tuingereedschap vlijmscherp maken.

 

Dit alles is de moeite waard om een kijkje te komen nemen. U bent van harte welkom.

 

Locatie: Oude Laethof, Putstraat 17, in Eygelshoven.

Openingstijden op 2 en 3 oktober van 11.00 tot 16.00 uur.

De dan geldende coronamaatregelen worden in acht genomen.

  

Prijs van de nieuwe Kalender is zoals altijd 5 Euro.

 

 

 

 

In memoriam Ger Spapens

Op 13 april 2020 is ons lid de heer Ger Spapens overleden. Als heemkunde vereniging “Eygelshoven door de eeuwen heen” hebben we een gewaardeerd lid en dierbare vriend verloren. Ger was in 2008 een van de oprichters van het mijnproject “Leven en werken tussen de schachten van de Laura en de Julia”. Mede door zijn inzet en zijn kennis als “koempel” werd het mijnproject een florerende afdeling van de Stichting Eygelshoven door de eeuwen heen.

Als oud-mijnwerker wist hij veel te vertellen aan de leerlingen van de basisscholen en de andere bezoekers, die het mijnproject bezochten. Vooral als hij in het mijn-museumpje was, dan was hij in zijn element. Ger bracht menige keer de nodige humor en vrolijkheid in de heemkunde-groep. Hij zat vol met kwinkslagen en moppen die nogal wat hilariteit veroorzaakten.

De laatste jaren nam zijn gezondheid af. Hij werd steeds stiller, hoewel hij nog altijd kon genieten van het samenzijn met zijn heemkunde-vrienden. Hij plaatste dan toch nog regelmatig rake opmerkingen. Waar ook maar enig werk was, probeerde Ger een handje mee te helpen. Een van zijn vele hobby’s was wandelen. Ontelbare kilometers heeft hij met zijn geliefde Margot gelopen. Ook dat werd tot zijn groot verdriet steeds minder. We verliezen in Ger een “koempel”, maar vooral een goede vriend. Margot en familie, we wensen jullie heel veel sterkte. Ger we zullen je missen. De Stichting Eygelshoven door de eeuwen heen.

Ivm Corona-virus tijdelijk geen boekenbeurs en bijeenkomsten

In verband met de Corona crises zijn er, zoals de Nederlandse regering het verbied, geen bijeenkomsten en ook geen boekenbeurzen bij ons op de Stichting en zijn we gesloten tot dat de opgelegde regels versoepeld worden.
Voor meer informatie omtrent de Corona crises verwijzen wij u graag naar https://www.rivm.nl/


  

Boeken- en platenbeurs.

Op zaterdag 7 maart tussen 11.00 u. en 15.00 u. is de alom bekende boeken- en platenbeurs van de sticht. “Eygelshoven door de eeuwen heen” weer op de Oude Laethof Putstraat 17, in Eygelshoven.

Tegen zeer aantrekkelijke prijzen is een groot aantal boeken ,platen en cd’s te koop. Kom eens gezellig rondsnuffelen.

Voor een kopje koffie en een praatje bent u natuurlijk ook van harte welkom. Er zijn altijd medewerkers van de stichting aanwezig waar u iets aan kunt vragen of waar u een gezellig gesprekje mee kunt voeren.

Ook de scharenslijper staat weer voor u klaar.

Boeken-en Platenbeurs.

Op zaterdag 1 februari tussen 11.00 u. en 15.00 u. wordt er door de Sticht. ”Eygelshoven door de eeuwen heen” weer een grote boeken en platenbeurs gehouden.

Tegen zeer aantrekkelijke prijzen is er een groot aantal boeken, platen en cd’s te koop. Onder andere romans, oorlogsboeken, thrillers, reis, hobby, kook, tuinier, bloemenboeken en ook Limburgensia. Tevens zijn de uitgaven van de stichting zelf en de kalender 2020 verkrijgbaar.

 De scharenslijper zal weer aanwezig zijn.

U kunt de beurs, onder het genot van een lekker kopje koffie, bezoeken op de Oude Leathof, Putstraat 17 in Eygelshoven.

error: Content is protected !!
error: Content is protected !!