Boeken-en Platenbeurs.

Op zaterdag 1 februari tussen 11.00 u. en 15.00 u. wordt er door de Sticht. ”Eygelshoven door de eeuwen heen” weer een grote boeken en platenbeurs gehouden.

Tegen zeer aantrekkelijke prijzen is er een groot aantal boeken, platen en cd’s te koop. Onder andere romans, oorlogsboeken, thrillers, reis, hobby, kook, tuinier, bloemenboeken en ook Limburgensia. Tevens zijn de uitgaven van de stichting zelf en de kalender 2020 verkrijgbaar.

 De scharenslijper zal weer aanwezig zijn.

U kunt de beurs, onder het genot van een lekker kopje koffie, bezoeken op de Oude Leathof, Putstraat 17 in Eygelshoven.

Bedankt! voor uw steun bij de rabo-clubsupport actie

Bedankt!
Namens de hele stichting, bedankt voor de overweldigende steun door middel uw stem op onze stichting, bij de rabo-clubsupport actie!

Stem op ons bij rabo-clubsupport

Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard.

Hiermee steunt u ons. Kunnen wij rekenen op de stem van u?

Stemmen kan tot 11 oktober.

Kijk en stem dan snel op: 

https://www.rabo-clubsupport.nl/zuid-limburg-oost/deelnemers?actief-in=kerkrade&zoekterm=eeuwen#filters

 

Open dagen zaterdag 5 en zondag 6 oktober, ” 75 jaar bevrijding van Eygelshoven “

Tijdens de open dagen organiseert de stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen “ een tentoonstelling met als thema  “75 jaar bevrijding van Eygelshoven”. Ook wordt er een overzicht van Eygelshoven tijdens de oorlogsjaren gegeven.

Er is een unieke verzameling van foto’s en materialen tentoongesteld. Verder kunt u nog enkele verhalen en anekdotes lezen welke inwoners tijdens de bevrijding  hebben meegemaakt.

In het leslokaal van het mijnproject worden enkele filmpjes vertoond die te maken hebben met de bevrijding van Eygelshoven en omstreken. Met name de video boodschap van oud WO2 veteraan, Fred Connacher, zal voor sommige tot hun verbeelding spreken.

In een deel van de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan “eten in oorlogstijd “, d.m.v. affiches, foto’s en originele documenten. Bovendien is er een kleine proeverij van gerechtjes gemaakt volgens recepten uit de oorlogstijd.

Op de binnenplaats van de Laethof  is een stand waar onze dames van de boekenbeurs o.a. een verzameling oorlogsboeken en romans tentoonstellen. Verder kunt u er nog enkele oorlogsmaterialen bekijken.

Zaterdag 5 oktober is onze scharenslijper aanwezig.

De openingstijden zijn op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober van 11.00 u. tot 16.00 u.

Locatie is de Laethof Putstraat 17 in Eygelshoven.

 

boekenbeurs

Op 7 september is er weer boekenbeurs in de oude Laethof, van 11-15 uur.

De scharensliep is er ook weer, en de koffie staat klaar

Oproep; Wie heeft materiaal m.b.t. ‘bevrijding van Eygelshoven’?

Tijdens de Open Dagen van de stichting ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’, op zaterdag 5 en zondag 6 oktober, organiseert de stichting een tentoonstelling met als thema ‘75 jaar bevrijding van Eygelshoven’.

Ook wordt er een overzicht van Eygelshoven tijdens de oorlogsjaren gegeven.

Hiervoor zijn zij op zoek naar verhalen, anekdotes, foto’s, oude kranten, tijdschriften, boeken en materialen welke te maken hebben met de bevrijding en bezetting van Eygelshoven.

Graag willen zij deze materialen tijdelijk van u in bruikleen nemen.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Joep Prevo telefoon 06-23239283 of Paul Meiser telefoon 06-31958625.

Zaterdag 1 juni boeken-en platenbeurs

Op zaterdag 1 juni tussen 11.00 u. en 15.00 u. is de inmiddels zeer bekende boeken-en platenbeurs van de Heemkundevereniging weer open in de Oude Laethof Putstraat 19, te Eygelshoven.

Er is beslist iets van Uw gading bij. De voorraad is wederom aangevuld. Ook de boeken van de stichting zijn weer te koop. Zeer interessant om Uw kennis van en over Eygelshoven en omstreken te vergroten of op te halen.

Op aanvraag is het mijnproject te bezichtigen.

Het tuinwerk is weer in volle gang. De scharenslijper maakt uw messen, scharen en tuingereedschap vlijmscherp.

Een heerlijk kopje koffie staat voor U klaar.

U bent weer van harte welkom.

In Memoriam Giel Merx

Beste Giel,

De stichting “Eygelshoven door de eeuwen Heen“ zal je gaan missen. Je was meer dan tien jaar onze voorzitter in een tijd dat er nogal wat veranderingen in onze stichting waren. Als voorzitter wist je hier goed mee om te gaan. Je was bedachtzaam, weloverwogen en soms ook wel fel. De ervaringen die je bij de overheid en in je mijnverleden had opgedaan hebben ons vaak goed geholpen.

Een jaar of twee geleden heb je je voorzitterschap neergelegd. Je probeerde het op een maandagmorgen tijdens een bijeenkomst op een onverschillige manier te vertellen. Maar we konden aan je ogen zien en aan je stem horen dat je veel moeite ermee had.

Je ging de laatste twee jaar lichamelijk erg achteruit. Toch probeerde je ondanks de pijn aan je rug en ledematen iedere keer weer op de vereniging aanwezig te zijn. Het kostte je steeds meer moeite. De laatste maanden ging het echt niet meer.

Giel je stond ons altijd met raad en daad bij.

Vaarwel Giel, we zullen je missen en verliezen een goede vriend in jou.

De medewerkers van de stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen”

Boeken-en platenbeurs 4 mei

Op zaterdag 4 mei tussen 11.00 u. en 15.00 u. is de inmiddels zeer bekende boeken-en platenbeurs van de Heemkundevereniging weer open in de Oude Laethof Putstraat 19, te Eygelshoven.

Er is beslist iets van Uw gading bij. De voorraad is aangevuld. Ook de boeken van de stichting zijn weer te koop. Zeer interessant om Uw kennis van en over Eygelshoven en omstreken te vergroten of op te halen.

Op aanvraag is het mijnproject te bezichtigen.

Het tuinwerk begint weer. De scharenslijper maakt uw messen, scharen en tuingereedschap vlijmscherp.

Een heerlijk kopje koffie staat voor U klaar.

U bent weer van harte welkom.

Maandag 8 april lezing Romeinse sporen

Op maandag 8 april organiseert de stichting ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ een lezing over ‘Romeinse sporen in Eygelshoven’. De lezing wordt gehouden door Wiel Handels in de oude Laethof aan de Putstraat.

De heerbaan van Boulogne (aan de Franse kust) via o.a. Amiens, Tongeren, Maastricht, Heerlen en Rimburg naar Keulen is de belangrijkste heerweg, die de Romeinen in de Lage Landen hebben aangelegd. Deze zo genaamde Via Belgica staat tegenwoordig weer volop in de belangstelling. Het exacte tracé hiervan staat nog steeds niet vast. Tijdens de lezing zullen de Romeinse vondsten in Eygelshoven ter sprake komen. Aan de hand van deze vondsten en die in de nabijheid van Eygelshoven wordt een mogelijk tracé van de Via Belgica tussen Heerlen en Rimburg getoond. Zeer waarschijnlijk is Eygelshoven destijds een pleisterplaats geweest aan de Via Belgica. Ook zal worden verklaard waarom in het verleden de plaatsnaam ‘Eygelshoven’ al in verband werd gebracht met specifieke Romeinse vondsten in Eygelshoven. Voor deze lezing dient U zich wel tijdig aan te melden.

Telefoon: 0614546252 ( Dhr. Rheinfeld.) of info.seddeh@gmail.com. De toegang is gratis en er wordt voor een lekker kopje koffie gezorgd.

error: Content is protected !!
error: Content is protected !!