Open dagen “de Bronk” 7 en 8 oktober

 

Tijdens de open dagen op 7 en 8 oktober a.s. zal de heemkundevereniging ‘Eygelshoven door de eeuwen heen’ aandacht besteden aan de voorbereidingen en gebeurtenissen rondom een kermiszondag in de jaren ’50-’60 van de vorige eeuw. (o.a. kirmesvlaam bakken; jaarlijkse processie: de bronk; familie-bezoeken; kermis- attracties).

 

Op de binnenplaats van de oude Laethof zal een suikerspin, een ‘ballengooien’-stand en een echte, in werking zijnde, draaimolen aanwezig zijn. Naast foto’s en vlaggen zijn er veel voorwerpen te zien, die herinneren aan de jaren ’50-’60 van de vorige eeuw. Om 12:00 en 14:00 uur zal er ook een echte (korte) bronk trekken. Eveneens zal het gezinsleven van toen, met familiebezoek en vlaam dan daadwerkelijk tot leven komen.

 

Kortom: als u nog eens wilt meemaken hoe de kermisdagen zo’n 70 jaar geleden werden beleefd, bent u op 7 en 8 oktober van 11:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom en kunt u om 12:00 uur en 14:00 uur genieten van een live uitgevoerd stukje toneel. Ook de boekenbeurs is op die dagen toegankelijk. Voor de sjieresjliefer hebben we dit keer helaas geen plaats meer op d’r kirmesplei.

Delen: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
error: Content is protected !!
error: Content is protected !!