Nieuws

Boeken- en platenbeurs.

Op zaterdag 7 maart tussen 11.00 u. en 15.00 u. is de alom bekende boeken- en platenbeurs van de sticht. “Eygelshoven door de eeuwen heen” weer op de Oude Laethof Putstraat 17, in Eygelshoven. Tegen zeer aantrekkelijke prijzen is een groot aantal boeken ,platen en cd’s te koop. Kom eens gezellig rondsnuffelen. Voor een kopje koffie en een praatje bent u natuurlijk ook van harte welkom. Er zijn altijd medewerkers van de stichting aanwezig waar u iets aan kunt vragen of waar u een gezellig gesprekje mee kunt voeren. Ook de scharenslijper staat weer voor u klaar.

Lees verder het hele bericht»

Boeken-en Platenbeurs.

Op zaterdag 1 februari tussen 11.00 u. en 15.00 u. wordt er door de Sticht. ”Eygelshoven door de eeuwen heen” weer een grote boeken en platenbeurs gehouden. Tegen zeer aantrekkelijke prijzen is er een groot aantal boeken, platen en cd’s te koop. Onder andere romans, oorlogsboeken, thrillers, reis, hobby, kook, tuinier, bloemenboeken en ook Limburgensia. Tevens zijn de uitgaven van de stichting zelf en de kalender 2020 verkrijgbaar.  De scharenslijper zal weer aanwezig zijn. U kunt de beurs, onder het genot van een lekker kopje koffie, bezoeken op de Oude Leathof, Putstraat 17 in Eygelshoven.

Lees verder het hele bericht»

Stem op ons bij rabo-clubsupport

Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport! En elke stem is geld waard. Hiermee steunt u ons. Kunnen wij rekenen op de stem van u? Stemmen kan tot 11 oktober. Kijk en stem dan snel op: https://www.rabo-clubsupport.nl/zuid-limburg-oost/deelnemers?actief-in=kerkrade&zoekterm=eeuwen#filters

Lees verder het hele bericht»

Open dagen zaterdag 5 en zondag 6 oktober, ” 75 jaar bevrijding van Eygelshoven “

Tijdens de open dagen organiseert de stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen “ een tentoonstelling met als thema  “75 jaar bevrijding van Eygelshoven”. Ook wordt er een overzicht van Eygelshoven tijdens de oorlogsjaren gegeven. Er is een unieke verzameling van foto’s en materialen tentoongesteld. Verder kunt u nog enkele verhalen en anekdotes lezen welke inwoners tijdens de bevrijding  hebben meegemaakt. In het leslokaal van het mijnproject worden enkele filmpjes vertoond die te maken hebben met de bevrijding van Eygelshoven en omstreken. Met name de video boodschap van oud WO2 veteraan, Fred Connacher, zal voor sommige tot hun verbeelding spreken. In een deel van de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan “eten in oorlogstijd “, d.m.v. affiches, foto’s en originele documenten. Bovendien is er een kleine proeverij van gerechtjes gemaakt volgens recepten uit de oorlogstijd. Op de binnenplaats van de Laethof  is een stand waar onze dames van de boekenbeurs o.a. een verzameling oorlogsboeken en romans tentoonstellen. Verder kunt u er nog enkele oorlogsmaterialen bekijken. Zaterdag 5 oktober is onze scharenslijper aanwezig. De openingstijden zijn op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober van 11.00 u. tot 16.00 u. Locatie is de Laethof Putstraat 17 in Eygelshoven.

Lees verder het hele bericht»
Scroll naar boven